На нардепа Петьовку у НАЗК склали протокол за звернення до Закарпатської ОВА по дозвіл для перетину кордону його родичам

НАЗК склало адмінпротоколи стосовно двох народних депутатів, які скористалися своїми повноваженнями в особистих цілях під час війни.

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) склало адміністративні протоколи, які стосуються конфлікту інтересів. Зокрема, стосовно двох народних депутатів, які скористалися депутатськими повноваженнями для вирішення свої особистих питань під час війни.

Заступник Голови НАЗК Артем Ситник склав адміністративні протоколи через виявлення ознак порушень вимог Закону України «Про запобігання корупції» стосовно:

народного депутата України Василя Петьовки, який звернувся до голови Закарпатської ОВА щодо надання права вільного пересування через державних кордон України для його сина, двоюрідного брата та батька дружини сина, що становило його приватний інтерес (ч. 2. ст. 172-7 КУпАП).

Василь Петьовка на своїй сторінці у facebook відреагував на повідомлення від НАЗК, і написав наступне (подаємо зі скороченнями): «З початку військової агресії наша родина, як і мільйони українців, долучилася до підтримки Збройних Сил. Перелік наданої допомоги широкий та вкрай необхідний: від кірки та лопати до засобів зв‘язку, квадрокоптерів та десятків автомобілів.

Активно допомагали вимушеним переселенцям, забезпечуючи тисячі українців усім необхідним.

За цей час нами принципово не було оприлюднено жодної світлини чи публікації на цю тему. Добро любить тишу.

Так було б і дотепер, якби в засобах масової інформації не спотворювали інформацію про виїзди за кордон членів моєї сім‘ї.

Так, серед десятків людей, які допомагали з логістикою та перевезеннями гуманітарних вантажів з-за кордону та по всій Україні, були й мої родичі. І я пишаюся тим, що виховав людей, які, маючи різні можливості, з першого дня війни змінили свій спокій та сон на допомогу нашій армії.

Жодна людина, за яку я просив, не скористалася можливістю відпочити чи залишитися за кордоном. Кожен повернувся у визначені терміни та на ділі став корисним для держави в ці складні часи. Все це підтверджено тоннами гуманітарної допомоги, передачу якої зафіксовано отримувачами.

Відповідні документи НАЗК чомусь не взяло до уваги та склало адмінпротокол. На моє переконання, агентству варто прискіпливіше розглядати такі ситуації та не навантажувати судову систему в ці й без того складні часи».

Закарпатпост