Ужгородській міській бібліотеці – 120 років!

Ужгородській міській бібліотеці – 120 років! Зустріч із нагоди річниці провели сьогодні – символічно в Усеукраїнський день бібліотек.

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

Директорка комунального закладу «Ужгородська публічна бібліотека» Людмила Ленарт розповіла історію книгозбірні, яка бере початок ще із 1902 року зі створення народної бібліотеки.

У відеопрезентації, що підготували бібліотекарі, розповіли про етапи розвитку закладу, серед яких важливими, зокрема, стали капітальний ремонт за кошти міського бюджету в 2017-2018 роках, впровадження автоматизованої бібліотечної інформаційної системи «Koha» та інші. Пані Людмила наголосила, що, зіштовхнувшись із новими викликами, зараз багато бібліотекарів волонтерять, плетуть маскувальні сітки, спілкуються з переселенцями, для яких тут проводять і мовні курси тощо.

Щирі вітання від газети «Закарпатські оголошення»!

Крім того, нині активно вилучають російські книги, тож працівники книгозбірні очікують у майбутньому на поповнення бібліотечних фондів, радо приймають видання від українських авторів або подарунки з домашніх бібліотек містян.

Заступник міського голови Василь Гомонай привітав

працівниць бібліотечної системи Ужгорода з річницею і професійним днем, подякував за роботу в складний для країни час війни, роботу з переселенцями, які знайшли прихисток у нашому місті, й загалом – за популяризацію читання, збагачення культури, за те, що йдуть у ногу з часом.

Начальниця управління в справах культури, молоді та спорту Ужгородської міської ради Ольга Василиндра також висловила вітання, побажання мирного неба, затишку в родинах, радості навіть від буднів.

Кращим бібліотекаркам і працівницям книгозбірні вручили грамоти Ужгородської міської ради та управління в справах культури, молоді та спорту, повідомляє Ужгородська міська рада

ЗакарпатПост