Через халатність медиків у Виноградові померло немовля

На Закарпатті судитимуть двох лікарок з Виноградівської громади за підозрою у неналежному виконанні професійних обов’язків, що призвело до смерті немовляти. Про це повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Подія трапилася в грудні 2020 року. До однієї з обвинувачених — сімейного лікаря однієї з амбулаторій Виноградівської громади — звернулася мати 6 місячного немовляти зі скаргами на здоров’я доньки. За даними слідства, “медик не здійснила якісне та повноцінне обстеження дитини з подальшим встановленням правильного діагнозу. Жінка відпустила пацієнтів додому, запевнивши, що причиною нездужання є прорізування зубів”, — йдеться у повідомленні.

Як інформують у прокуратурі: “Ввечері того ж дня потерпілих швидкою доставили до Виноградівської райлікарні. Інша обвинувачена, працівниця дитячого відділення медзакладу, також не здійснила належне обстеження немовляти та не наполягла на госпіталізації. Вранці наступного дня дитина померла”.

Згідно з висновком судово-медичної експертизи, смерть настала через прогресуючий перебіг гострої двобічної пневмонії, своєчасне виявлення та лікування якої дало б можливість врятувати дівчинку, — повідомляють у прокуратурі.

До суду скерували обвинувальний акт щодо двох лікарок — “неналежне виконання медпрацівницями професійних обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки для дитини”. Їм може загрожувати до п’яти років позбавлення волі.

ЗакарпатПост