Ужгородські медики вивчали досвід львівських колег щодо функціонування територіальних медичних об’єднань

Основною ціллю було вивчення роботи закладів охорони здоров’я Львова в умовах реформування галузі та доцільність утворення в Ужгороді територіальних медичних об’єднань (ТМО).

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Робоча поїздка делегації медиків Ужгорода – начальника управління охорони здоров’я та цивільного захисту населення Ужгородської міської ради Ярослава Глаголи, його заступника Івана Яцука, керівника Ужгородської міської багатопрофільної клінічної лікарні Олега Голуба та головного бухгалтера закладу Наталії Повханич, відбулася за сприяння голів Ужгородської міської та Львівської міської рад.

Потрібно відзначити, що у Львові ТМО вже створені та успішно працюють, демонструючи ефективне лікування та комфортне перебування пацієнтів у закладах, а також успішну фінансово-господарську діяльність.

За сприяння в.о. начальника управління охорони здоров’я Львівської міської ради Ірини Хрущ відбувся круглий стіл, на якому ужгородців ознайомили із складнощами та викликами, із якими зіштовхнулися львівські медики під час реформування міської медицини та утворення територіальних медичних об’єднань. Йшлося про те, що одним із шляхів на першому етапі реформування є об’єднання міських закладів охорони здоров’я шляхом злиття комунальних некомерційних підприємств навколо  одного з найбільш спроможних закладів. Разом із тим, відзначали високу ефективність утворених медичних об’єднань.

Ужгородці відвідали заклади територіальних медичних об’єднань №1 та №3 Львова, обмінялися досвідом із Олегом Самчуком – керівником ТМО №1, яке орієнтовано на багатопрофільний спектр медичних послуг – оглянули медичні заклади, що входять до його структури. Ужгородські медики відмітили високий рівень оснащення медичним обладнанням та надання високоспеціалізованої допомоги. Також делегація ознайомилася з роботою ТМО №3, яке спеціалізується на наданні гінекологічної та акушерської допомоги – генеральний директор Леся Кобецька організувала огляд відділень, ознайомила із спектром надання гінекологічних та акушерських послуг.

Ужгородські медики мали нагоду поспілкуватися із заступником міського голови Львова Андрієм Москаленком, ознайомилися із аналізом ефективності роботи реформованих медичних структур. Наголошувалося, що реформування ужгородської медицини неможливе без розроблення та впровадження у нашому місті Стратегії розвитку охорони здоров’я.

Закарпатпост