“Він — наш супергерой”. Вчитель історії та правознавства з Ужгорода Сергій Семенюк захищає Україну на фронті

Шість вчителів загальноосвітніх шкіл Ужгорода зараз на фронті захищають Україну. Про це Суспільному розповіла начальниця управління освіти Ужгородської міськради Наталія Баранюк. Сергій Семенюк — вчитель історії та правознавства. До Дня вчителя Суспільне поспілкувалося з ним, а також з його учнями та колегами.

Придбай журнал Впливові люди Закарпаття. ТОП-100. м.Ужгород, пл.Корятовича, Центральний ринок, газетний лоток

Вчитель історії та правознавства 12-ї Ужгородської школи Сергій Семенюк вступив добровольцем до лав тероборони на початку повномасштабної війни. На фронт він поїхав 16 березня.

Сергій Семенюк був класним керівником в учениці 11-го Анастасії Галайчук. Вона розповіла: “Він завжди про нас піклувався: носив нам яблучка зі свого саду. Ми з ним дивилися різні кінофільми. Завжди щось приємне робив. Завжди казав, що ми його друга сім’я, ми його діти. Ми з ним бачилися 8 березня, він нас привітав та повідомив, що можливо піде добровільно захищати нашу Україну, тому що якщо кожен буде так сидіти, то з цього нічого не вийде. Він нами пишається, а ми ним пишаємося ще більше. Він наш — супергерой. Ми його дуже сильно любимо і дуже сильно чекаємо”.

Вчитель історії та правознавства Сергій Семенюк захищає Україну на фронті

Оксана Ушакова/Суспільне Ужгород

В десятикласника Яна Полянського військовий Тероборони Сергій Семенюк викладав правознавство. Хлопець розповів: “Я пишаюся тим, що він пішов захищати нашу Вітчизну. Його уроки були завжди чимось цікавим: в кожен його урок вслухувався, тобі було цікаво, ти ніколи не відволікався, ти завжди слухав як він розповідає. Адже він, дійсно, людина, яка цікаво все подає”.

Сергій Семенюк з фронту щодня надсилає своїм колегам повідомлення, — розповіла вчителька української мови Марина Чонка.

“Найкраще повідомлення ми отримуємо щодня, що війна скоро закінчиться. Ми свято у це віримо, і дякуємо Сергію Ярославовичу за те, що він навіть звідти допомагає нам бути тут в тилу і, відповідно, працювати з дітками з великим заохоченням і великою надією. Я дуже вдячна Сергію Ярославовичу за те, що він власним прикладом показав, як повинен поводити себе справжній громадянин-патріот країни, яка знаходиться у війні”, — сказала Марина Чонка.

Вчитель історії та правознавства Сергій Семенюк захищає Україну на фронті

Сергій Семенюк

Досвід вчителювання у Сергія Семенюка — 28 років, — розповіла директорка 12-ї школи Ярина Харіна: “Завжди, виховуючи та навчаючи дітей, він казав: “Я хочу потрапити у книжки історії”. Не просто у книжки історії, не просто як вчитель, а щось зробити для нашої держави. Настав момент — коли він прийшов і сказав: “Я хочу йти на війну”. Маючи бронь, ця людина поступила дуже мужньо: він то тих пір звертався до військкомату, стукав в усі двері — допоки його не взяли”.

Через постійні обстріли позиції, де зараз перебуває Сергій Семенюк Суспільному не вдалося зробити з ним відеозапис розмови. Сергій Семенюк з передової надіслав своїм колегам відеопривітання з Днем Вчителя. Проте телефоном чоловік повідомив: захищатиме Україну до Перемоги.

ЗакарпатПост