Підприємицю з Тячівщини підозрюють у незаконному видобутку піщано-гравійної суміші зі збитками у понад 4 млн грн

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури підприємиці з Тячівщини повідомлено про підозру у незаконному видобуванні корисних копалин загальнодержавного значення (ч. 2 ст. 240 КК України).

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

У ході слідства встановлено, що підозрювана, маючи тільки погоджений проєкт розчистки русла р. Тиса, здійснювала видобуток піщано-гравійної суміші на території Тячівського району. Діяльність велася без отримання спецдозволів та з численними порушеннями законодавства. Задіявши вантажну техніку та робітників, закарпатка незаконним шляхом одержала для подальшої реалізації більше 6 тис. кубометрів надр. Сума завданих державі збитків склала понад 4 млн грн.

Наразі у кримінальному провадженні триває досудове розслідування, яке здійснюють слідчі СУ ГУНП в Закарпатській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Закарпатській області. Водночас перевіряється можлива причетність до протиправної діяльності посадових осіб структурних підрозділів управління водного господарства.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

ЗакарпатПост