Ілон Маск запропонував Україні віддати Крим РФ та провести референдум на окупованих територіях. Зеленський відповів

Американський мультимільярдер та засновник компанії SpaceX Ілон Маск запропонував Україні план припинення російської агресії проти України, який передбачає відмову від Криму на користь Росії та проведення референдуму на територіях, окупованих російськими військами. Президент Володимир Зеленський та інші посадовці відреагували на ініціативу бізнесмена.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Відповідний допис він оприлюднив у своєму Twitter, пише Суспільне

“Цілком ймовірно, що це й буде кінцевим результатом — питання лише в тому, скільки помре до цього”, — вважає бізнесмен.

При цьому Ілон Маск вважає, що одним із варіантів завершення війни Росії проти України, хоча й малоймовірним, є ядерна війна.

В дописі міститься голосування для користувачів Twitter із питанням про те, чи підтримують вони запропонований Маском план. Станом на 22:00 3 жовтня 67% респондентів відповіли, що він їм не до вподоби.

Невдовзі після оприлюднення допису Маск заткнувся зі шквалом критики на його адресу. Зокрема, старший радник Конгресу США Пол Массаро у відповідь на допис Маска запропонував власний мирний план:

“Україна звільняє всю свою суверенну територію. Росія зазнає деколонізації, демілітаризації та денуклеаризації”, — написав він у своєму Twitter.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк також зазначив, що має кращу пропозицію:

1. Україна звільняє свої території. Включно з анексованим Кримом.

2. Росія проходить демілітаризацію та обов’язкову денуклеаризацію та більше не може загрожувати іншим.

3. Воєнні злочинці піддаються міжнародному трибуналу.

Український дипломат та колишній посол України в Німеччині Андрій Мельник висловився лаконічніше.

“Пішов на *** — це моя дуже дипломатична відповідь тобі, Ілон Маск”, — написав він.

Невдовзі бізнесмен оприлюднив новий варіант голосування, в якому спитав, чи мають право люди, які живуть на Донбасі та у Криму, вирішувати, бути частиною Росії чи України. Ствердно відповіли 55% користувачів.

У відповідь президент Володимир Зеленський оприлюднив власне опитування: “Який Ілон Маск вам подобається більше — той, що підтримує Україну чи той, що підтримує Росію?”. На 22:00 3 жовтня перший варіант обрали понад 90% користувачів.

ЗакарпатПост