Комісія з безпеки дорожнього руху та координації роботи автотранспорту Ужгородської міськради розглянула понад 30 звернень від ужгородців та організацій

Зокрема, члени комісії погодили, зокрема, організацію дорожнього руху та облаштування парковки біля об’єкту будівництва на вулиці Миколи Бобяка, 1б.

Запустимо вашу рекламу в газетах, Facebook, Instagram, Telegram • 068 710 50 50

Також погодили організацію дорожнього руху на вул. Миколи Добролюбова – від вул. Закарпатської до вул. Зореслава; на вул. Льва Толстого, 33 (облаштування паркувальних місць на прибудинковій території) та 42; на вул. Івана Котляревського, 10а; на вул. Олексія  Бестужева-Рюміна, 7; вул. Кошицькій, 1в; зміну до схеми організації дорожнього руху на Слов’янській наб. (вул. Михайла Драгоманова); на вул. Юрія Гагаріна – Василя Верещагіна (вул. Юрія Гагаріна, 28 г) – заявники із цих питань ще мають погодити схеми організації руху з управлінням патрульної поліції в Закарпатській області та департаментом міської інфраструктури міськради.

Підтримали облаштування зеленої стрілки на світлофорному об’єкті на вул. Олександра Грибоєдова – вправо з вул. Олександра Грибоєдова на вул. Собранецьку в бік аеропорту. Департамент міської інфраструктури має нанести відповідну дорожню розмітку, розробити схему організації дорожнього руху та погодити з управлінням патрульної поліції в Закарпатській області.

Розглянувши колективне депутатське звернення та звернення Закарпатського регіонального центру соціально-трудової реабілітації «Вибір», члени комісії погодили облаштування паркувального місця для людей з інвалідністю на автостоянці на вул. 8-го Березня, 46. Тут нанесуть відповідну дорожню розмітку й облаштують дорожній знак. Підтримали й облаштування інформаційних табличок на розі вул. Цегольнянської – Підгірної та Цегольнянської – Миколи Гоголя.

Підтримали облаштування парковки на вул. Собранецькій, 73 – заявник має розробити схему облаштування автопарковки з паркуванням автомобілів паралельно до проїжджої частини із збереженням тротуару для руху пішоходів. Крім того, комісія погодила перенесення за рахунок заявника автобусної зупинки на вул. Собранецькій від будинку № 73 на зелену зону між будинками № 75-77 – у цьому випадку заявник має розробити та погодити схему організації дорожнього руху з управлінням патрульної поліції в Закарпатській області та департаментом міської інфраструктури.

Члени комісії не заперечували щодо облаштування автобусної зупинки на вул. Юрія Гагаріна, 52 – за умови погодження її облаштування з Баранинською ОТГ, оскільки земельна ділянка, на якій пропонується облаштування цієї зупинки, належить до цієї територіальної громади.

Низку звернень члени комісії не підтримали. Відмовили:

– в облаштуванні автостоянки на вул. Тараса Шевченка, 42 (біля ЗДО № 30),

 – в облаштуванні висотного обмежувача руху на вул. Олексія Маресьєва, 1,

 – в облаштуванні обмежувача руху (шлагбаума) на вул. Олександра Радищева,

 – в облаштуванні дорожніх знаків «Зупинка заборонена» при в’їзді/виїзді з двору будинку № 22 на вул. Шумній,

 – в облаштуванні паркувального місця на вул. Івана Лобачевського, 43,

– в облаштуванні переривчастої лінії на вул. Минайській, 16,

 – в облаштуванні обмежувачів руху по вул. Дмитра Климпуша, 2.

 Значну кількість звернень відправили на доопрацювання:

 – щодо облаштування обмежувачів руху у дворі будинку № 175 на вул. Капушанській,

 – щодо облаштування дорожніх знаків “Зупинка заборонена” на просп. Свободи від № 3 до № 49,

 – щодо облаштування обмежувачів руху на вул. Яроцькій – Олександра Фединця,

 – щодо облаштування дорожніх знаків на алеях Боздоського парку,

 – щодо облаштування обмежувачів руху на вул. Олександра Богомольця,

 – щодо облаштування дорожніх знаків про заборону паркування  на вул. Небесної Сотні (заїзд до навчального закладу),

 – щодо заборони паркування  на вул. Капушанській (від вул. Андрія Новака до просп. Свободи),

 – щодо облаштування обмежувача руху при в’їзді до будівлі по вул. Льва Толстого, 27а ,

 – щодо облаштування дорожнього знаку та нанесення дорожньої розмітки на вул. Юрія Гагаріна,

 – щодо облаштування пішохідного переходу та відповідних дорожніх знаків на вул. Закарпатській, 45 і облаштування дорожніх знаків на вул. Олекси Довбуша – Михайла Салтикова-Щедріна – Яблуневій. 

З приводу організації транспортного сполучення мікрорайону «Червениця» та облаштування автобусних зупинок на вул. Собранецькій – відділ транспорту поінформував, що наразі ніхто з перевізників не зголосився до участі в конкурсі на перевезення у цьому мікрорайоні. Враховуючи це, вирішили, що зараз  нема доцільності для облаштування тут зупинок, до цього питання повернуться, коли запрацює автобусний маршрут.

Закарпатпост