У заповідному куточку Закарпаття відкрили фотовиставку тваринного світу дикої природи

Про це повідомляє Національний природний парк “Синевир”

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

День захисту тварин – це черговий привід нагадати людям про їхню відповідальність, підвищити свідомість громадськості щодо необхідності захисту тварин незалежно від їх місця проживання.

Сьогодні у цивілізованому світі людина все далі віддаляється від довкілля. Спілкування з природою поступово заміщується соціальними мережами, комп’ютерними іграми, віртуальним світом тощо. Часто забуваємо, що у лісах живе чимало цікавих тварин про яких не всім відомо, однак піклуватися про них потрібно. Незайвим буде нагадати і про домашніх улюбленців, які постійно потребують уваги і багато роблять для нас: охороняють, радують, а іноді, навіть, рятують життя, чекаючи від нас лише ласки.

В Україні Всесвітній день захисту тварин відзначається, починаючи із 2000 року. Це свято шанують не тільки представники природоохоронних установ, а й просто звичайні люди, в житті яких тварини займають особливе місце.

Дата 4 жовтня вибрана не випадково. Це день католицького святого Франциска Ассизського, який вважається покровителем тварин. За переказами, святий міг спілкуватися з тваринами.

До Всесвітнього дня тварин у Національному природному парку «Синевир» експонується фотовиставка: «Тваринний світ НПП «Синевир». До уваги відвідувачів, фахівцями парку разом з партнерами Інституту еколого-релігійних студій з реалізації проєкту «Церква і НУО задля екоосвіти в національних парках», виставлено дивовижні фотознімки тварин, запропоновано слушні розповіді про них, а також цікаві атракції відбитків «Сліди звірів» різних видів тварин, які мешкають на території нацпарку. Під час відвідин виставки, кожен мав змогу отримати інформацію про тваринний світ та його види і, водночас, ознайомитися з перебуванням ведмедів у реабілітаційному притулку, доглядом за ними та їх минулим.

Мета такого заходу – сприяння обізнаності людей про тварин, зокрема про загрози, з якими вони стикаються, визнанні ролі представників фауни у житті людини, покращенні зв’язку між людиною та дикою природою.

Фотовиставка проходить у Візит-центрі НПП «Синевир», що розташований на території Остріцького ПОНДВ. Відвідують її усі бажаючі, адже тваринний світ такий цікавий і незвіданий…

Захід проведено у рамках співпраці з Міжрелігійним та громадянським природоохоронним форумом Східної Європи

ЗакарпатПост