Для дітей вимушених переселенців на Закарпатті облаштують ігрові кімнати

Ігрові кімнати для дітей вимушених переселенців облаштують на 6 локаціях у регіоні. Реалізацію ініціативи й напрямки подальшої співпраці обговорили на зустрічі заступник голови обласної військової адміністрації Петро Добромільський та менеджерка по Закарпатській області міжнародної благодійної організації «СОС Дитячі Містечка» Україна Наталія Криворучко.

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

«За підтримки партнерів одну з кімнат відкриють уже цього місяця в центрі розміщення ВПО на базі Перехрестівської школи-інтернату. Тут створять ігровий простір, щоб діти цікаво проводили дозвілля, змогли якнайшвидше адаптуватися і знайти нових друзів», – зазначив Петро Добромільський.

За його словами, найближчим часом оберуть ще 5 локацій для організації таких осередків у різних районах області.

На зустрічі йшлося і про продовження співробітництва щодо облаштування центрів розміщення вимушених переселенців. Зокрема, на Закарпатті розробляють план створення двох спеціалізованих центрів – для ВПО з інвалідністю та окремо для родин, які виховують дітей з інвалідністю.

Як зауважив заступник очільника краю, там працюватимуть соціальні фахівці та лікарі, котрі надаватимуть необхідний супровід.

Також благодійна організація надала ноутбук для Обласного гуманітарного штабу з розміщення евакуйованих осіб, зараз розглядають можливість забезпечення технікою і кол-центрів у територіальних громадах.

«Оснащення допоможе оптимізувати роботу фахівців, котрі щодня надають вимушено переміщеним особам оперативну інформацію щодо поселення й отримання допомоги. Дякуємо організації за підтримку в реалізації важливих ініціатив», – наголосив Петро Добромільський, повідомляє Закарпатська ОВА.

ЗакарпатПост