Чехи допомагатимуть розвивати Ужгородський замок

Про це повідомила Закарпатська обласна рада

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

🇨🇿 Володимир Чубірко проінформував про домовленості, досягнуті під час поїздки до Чеської Республіки.
«Окрім основної мети – участі делегації Закарпаття у форумі з кібербезпеки – нам вдалося владнати ряд важливих справ:
✅Відбулася зустріч з головою Сенату Парламенту ЧР Мілошем Вистрчілом, який днями переміг на виборах, переобраний до Сенату і має великі шанси продовжувати його очолювати. Це дуже добре, бо Україна знову матиме сильного лобіста в Чехії, особливо зараз, коли вона головує в ЄС. Обговорили з Мілошем подальшу співпрацю.
✅Погодили ряд соціальних проєктів для Закарпаття з гетьманом Краю Височина Вітзеславом Шреком.
✅На запит Закарпатської обласної ради маємо згоду на відправку автомобіля швидкої допомоги, мікроавтобусу і вантажівки, а також іншу гуманітарну допомогу, яку спрямуємо на потреби наших військових на фронті та облаштування місць проживання ВПО.
✅Зустрілися з представниками регіону Франції Гранд-Ест Жаном-Батістом Кузіним і Франком Олівером, обговорили перспективу партнерства із Закарпаттям. Дякуємо керівництву міста Телч та Катержині Свободовій за організацію цієї зустрічі.
✅Продовжуємо встановлювати регіональні зв‘язки з ЄС. Маємо напрацювання з Естонією. Дякуємо Пітер Урб і Тоні Тамлер.
✅Домовилися про співпрацю між Ужгородським замком і замками Краю Височина. Це дозволить розвивати наш музей та дасть можливість участі у спільних європейських програмах. Ольго Шумовська, на вас чекає багато цікавої роботи.
✅Закарпатські лісники поїдуть до Височини вивчати досвід реформ, які пройшли у лісовій галузі Чехії. Особливо для нас важлива боротьба з незаконною вирубкою, впровадження системи обліку лісів та насаджень.
✅Домовилися про організацію туру Чехією Донецького академічного музично-драматичного театру з Маріуполя. Це будуть вистави, які режисер і актори створили в Ужгороді. Потрібно, щоб Європа з різних джерел дізнавалася правду про Україну, через мистецтво у тому числі.
Міжнародні гуманітарні проєкти – важлива частина наближення перемоги України і забезпечення життєдіяльності Закарпаття у цей непростий час. Працюємо далі», – написав голова Закарпатської обласної ради на своїй сторінці у фейсбук.

ЗакарпатПост