У Закарпатському обласному драмтеатрі відкрили 77-ий театральний сезон

У Закарпатському академічному облмуздрамтеатрі ім. братів Шерегіїв 9 жовтня відкрили 77-ий театральний сезон детективною історією за п’єсою сучасного американського драматурга Дона Нігро. На прем’єру прийшли майже півтисячі глядачів, про це Суспільному повідомив директор департаменту культури, національностей та релігій Закарпатської ОВА Євген Тищук.

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

За основу вистави “Привиди маєтку Рейвенскрофт” взяли п’єсу американського драматурга Дона Нігро. Глядачка Валентина Журбенко розповіла Суспільному: “Мені подобається, що це все витримано в одному стилі. Відчувається, що актори вже скучили за своєю роботою. За своєю сценою. Тому вони віддаються на повну”.



Детективна історія поєднала в собі містику, любовні колізії, трагедію та гумор. Олександр Гаврош завідувач літературно-драматичної частини Закарпатського драмтеатру каже: “Ми виросли на детективах Конан Дойля, Агати Крісті, і ось спроба показати детектив зі сцени. Завдання не просте, але ми старалися, і глядач зможе оцінити те, що в нас вийшло”.

За пів години від початку вистави пролунала повітряна тривога. Працівники театру провели глядачів у бомбосховище. Через обмежену кількість місць в укритті, кількість квитків на спектаклі тепер теж обмежена. Але театр працюватиме і в таких умовах, каже Олександр Гаврош: “Ми вибудували сезон так, що у вівторок і п’ятницю буде працювати мала сцена, а у суботу-неділю — велика. Тобто 4 дні в тиждень чекаємо глядачів у нашому театрі. Окрім того, новинкою цього сезону буде те, що дитячі вистави будуть гратися і суботу, і в неділю”.

ЗакарпатПост