Ще 10 буржуйок закарпатці відправили 128 бригаді на передову

10 пічок-буржуйок виготовили та відправили на фронт для військових 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади представники громадської організації “Волонтери Закарпаття”. Про це Суспільному розповіла представниця ГО Катерина Легерда. За її словами, започаткував виготовлення буржуйок військовий Володимир Бряник, який через поранення був демобілізований з фронту.

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

Виготовляють буржуйки для військових у селі Куштановиця Мукачівського району. Майстер Петро Свистак робить буржуйки військовим на фронт впродовж місяця.

Чоловік розповів: “Зварюємо ми їх з двох шматків. Потім вирізаємо ми передню частину, а потім задню, куди приварюємо трубу хлопцям. Я роблю так, щоб не маленькими дровами її закидували, а великими. Адже хлопцям там не буде зручно закидувати маленькими дровами. А так кілька годин й буде тепло”.

10 пічок-буржуйок виготовили та відправили на фронт військовим закарпатські волонтери

Оксана Ушакова/Суспільне Ужгород

Майстру Петру виготовляти буржуйки допомагає Віталій Лєвашов. Чоловік захищав Україну у Запорізькій області, там отримав травму. А зараз живе в Закарпатській області.

Віталій розповів: “Служив в 111-у батальйоні, біля 128-ї бригади. Вона з нами була поряд. Мене контузило, я потрапив у госпіталь. Зараз я за можливістю допомагаю теж робити буржуйки. Я щасливий, що можу якось зараз допомагати армії”.

10 пічок-буржуйок виготовили та відправили на фронт військовим закарпатські волонтери

Оксана Ушакова/Суспільне Ужгород

Виготовляють буржуйки на подвір’ї жителя села Куштановиця Володимира Бряника. Саме він і був ініціатором цієї справи. Володимир почав робити пічки місяць тому, коли отримав поранення й повернувся додому, — розповіла його дружина Лариса Бряник. За її словами, чоловік зараз у Чехії.

“Я дуже пишаюся своїм чоловіком, він повернувся з війни, хоче підтримати своїх побратимів. Оскільки він зазнав, що то таке і чим може, тим допомагає”, — сказала Лариса Бряник.

10 пічок-буржуйок за місяць відправили на фронт військовим 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади представники громадської організації “Волонтери Закарпаття”, — розповіла волонтерка Катерина Легерда.

“З Володимиром Бряником ми познайомилися у нас у волонтерському хабі “Венеція”. Вони приїхали за черговою допомогою на відправку в зону бойових дій. В процесі розговорилися, що треба буржуйки хлопцям. Він сказав, що він знає, які буржуйки потрібно, він сам знає цей процес. І через два дні вони зробили перші буржуйки. Вони їх зробили не з газових балонів, а з металу, які закуповують тут у нас у Мукачеві”, — розповіла Катерина Легерда.

10 пічок-буржуйок виготовили та відправили на фронт військовим закарпатські волонтери

ГО “Волонтери Закарпаття”

За її словами, гроші на виготовлення пічок волонтери збирають на благодійному ярмарку у Мукачеві, який проводять щодня у своєму хабі з початку повномасштабного вторгнення.

ЗакарпатПост