В Ужгороді хочуть побудувати Арку Божого Слова

Проєкт спорудження пам’ятника «Арка вшанування Божого Слова» на Слов’янській набережній розглянули сьогодні на засіданні науково-художньої ради Ужгородської міськради під керівництвом заступника міського голови Василя Гомоная, повідомляє Ужгородська міська рада.

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

Ще у 2021 році рішення про погодження Українській Євангельській Церкві спорудження за власні кошти пам’ятника на честь єпископів Української Євангельської Церкви Василя Райчинця (19.10.1952-04.07.2020) та Мукачівської греко-католицької єпархії Мілана Шашіка (17.09.1952-14.07.2020) прийняли на засіданні виконавчого комітету.

Сьогодні ж на засіданні науково-художньої ради проєктант представив макет майбутнього пам’ятника. Розповів, що основним завданням поставили собі якомога легше вписати пам’ятник з оглядовим майданчиком у набережну, щоб він не викликав дисгармонії і не привертав велику увагу, разом із тим не був копією інших пам’ятників. Про ідею зведення пам’ятника, яким він має бути, що враховували під час проєктування, онлайн розповів син єпископа Василя Райчинця Федір.

Заслухавши всі сторони, розглянувши проєкт та обговоривши його, члени науково-художньої ради підтримали його із урахуванням пропозицій, які висловили щодо форми і пропорцій пам’ятника.

ЗакарпатПост