Із початку року закарпатці сплатили на підтримку армії майже 414 млн гривень

Закарпатці на фінансування українського війська у січні-вересні 2022 року сплатили 413,7 млн грн військового податку, – інформують у Головному управлінні ДПС у Закарпатській області. Ця сума перевищує минулорічні надходження за відповідний період на 121,3 млн гривень. Протягом вересня 2022 року сплачено 50,8 млн грн військового збору.

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

Податківці нагадують, що військовий збір, який спрямовується на підтримання обороноздатності української армії та встановлення миру в нашій державі, запроваджено із 3 серпня 2014 року. Його ставка становить 1,5% від об’єкта оподаткування. Цим збором оподатковуються доходи з джерела їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування (виплати, надання), а також іноземні доходи – доходи (прибуток), отримані з джерел за межами України.

Варто зазначити, що 7 липня 2022 року Президент України підписав Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування військовим збором грошового забезпечення військовослужбовців та інших осіб, які беруть безпосередню участь в бойових діях в умовах воєнного стану» від 19.06.2022 р. № 2308-IX (проєкт № 7432). Наразі йдеться про Закон від 19.06.2022 р. № 2308-IX, який був опублікований у Голосі України 9 липня 2022 р. і набув чинності в цей же день. Він передбачає, що тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану звільняються від оподаткування військовим збором доходи у вигляді грошового забезпечення військовослужбовців та працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, працівників правоохоронних органів, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Державної прикордонної служби України, осіб рядового, начальницького складу, військовослужбовців, працівників Міністерства внутрішніх справ України, Управління державної охорони України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та інших осіб на період їх безпосередньої участі в здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресій росії.

У Головному управлінні ДПС у Закарпатській області зауважують, що кожен платник, отримуючи легальні доходи та сплачуючи військовий збір, фінансово підтримує ЗСУ і цим вносить посильний вклад у нашу Перемогу над загарбниками.

Дякуємо платникам податків за сумлінну сплату податків!

ДПС у Закарпатській області

ЗакарпатПост