Маск більше не хоче фінансувати старлінки в Україні

Засновник компанії SpaceX Ілон Маск підвердив, що відмовляється фінансувати служби супутникового зв’язку Starlink в Україні.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Джерело: Маск у Twitter, УП

Пряма мова Маска: “SpaceX не просить відшкодувати минулі витрати, але також не може фінансувати існуючу систему нескінченно *і* відправити ще кілька тисяч терміналів, які використовують дані до 100 разів більше, ніж звичайні домогосподарства. Це нерозумно”.

Деталі: Маск також додав, що Starlink все ще втрачає гроші. Він додав, що шалено важко для супутників зв’язку на низькій орбіті уникнути банкрутства. За словами Маска, такою була доля кожної компанії, яка намагалася це зробити раніше.

Також, відповідаючи на коментарі у Twitter, Маск зазначив, що відмовляючись надалі фінансувати старлінки в Україні, він просто дотримується поради експосла України у Німеччині Андрія Мельника.

Раніше Мельник на пропозицію Маска Україні капітулювати написав “та пішов ти – це моя дуже дипломатична відповідь”. 

Варто зазначити, що у матеріалі CNN йдеться, що лист SpaceХ до Пентагону був надісланий “минулого місяця”, тобто у вересні. Тоді як хвиля обурення через пропозицію Маска піти на поступки Росії щодо України – коли й з’явився недипломатичний коментар Мельника – здійнялася на початку жовтня.

ЗакарпатПост