Поранений Герой не залишив поля бою і продовжував знищувати окупантів, прикриваючи побратимів

Вадим Зеленюк з дитинства захоплювався спортом — дзюдо та самбо, він був нетерпимий до несправедливості та завжди захищав тих, хто слабший. Через свої якості хлопець вибрав відповідну професію, вступивши до Національної академії внутрішніх справ України, але згодом став професійним військовим спортсменом.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

2014-го він воював у зоні АТО, а після повномасштабного вторгнення 24 лютого зупиняв ворога спочатку на підступах до столиці, а потім під Ізюмом та Сєвєродонецьком.

22 серпня поблизу Авдіївки спецназівці отримали завдання відобразити штурм ворога та закріпитися на рубежах. Майор Зеленюк одним із перших висунувся назустріч переважаючим силам супротивника і вступив у бій. Прикривши собою побратимів, військовий зазнав вогнепального поранення, проте продовжував наступати і вести вогонь.

Група потрапила під мінометний обстріл, і коли до позиції рашистів залишалося кілька метрів, смертельний уламок обірвав життя Вадима… Але його героїзм надихнув військовослужбовців і ворог був знищений.

За особисту мужність та героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій присязі Указом Президента України від 6 жовтня 2022 року майору Зеленюку Вадиму Сергійовичу надано звання Герой України посмертно.

Вічна Пам’ять та вічна Слава! Герої не вмирають!🕯🙏💙💛

📷 Армія Inform

ЗакарпатПост