У закарпатця в лісі під час збирання грибів стався інфаркт. Медики йшли пішки 2 кілометри


Про це повідомляє 103 Закарпаття.

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

«Чоловік знепритомнів, у нього судоми. Разом з дружиною він зараз у лісі між селами Стрипа та Ярок»- такий тривожний 📲💻 дзвінок поступив сьогодні на лінію «103» о 10.49.
‼️Вже за хвилину 🚑 бригада мчала на виклик. Як з’ясувалося, хворий знаходився у 🌲🌳лісі, в ⛰ горах. Повідомити точно його місце дружина не могла – постійно зникав телефонний зв’язок… Провести бригаду до місця перебування пацієнта допоміг їх товариш. Він примчав з Ужгорода як тільки отримав повідомлення. Чоловік добре знав місцевість і маршрут яким друзі зазвичай ходять по гриби. Залишивши автівку при дорозі, бригада №302 (лікар – Вікторія ТОВТ, фельдшер Антон СЛИВКА, водій Василь ВАЙДУЛИЧ) взяли ноші, все необхідне обладнання та медикаменти і разом з провідником попрямували в гори.
Близько 2 кілометрів пішки довелось здолати, поки дісталися до місця, де перебував хворий.
«У 50-річного пацієнта був пульс 35, низький тиск… На кардіограмі – повна блокада, інфаркт», – розповідає лікарка.
Бригада провела всі необхідні маніпуляції для стабілізації стану хворого. Чоловіка поклали на ноші і чимскоріш почали спускатися лісом, до дороги, де чекало 🚑авто «швидкої».
🔰Пацієнта завезли до 🏥обласного клінічного центру кардіології та кардіохірургії. Медики закладу провели процедуру стентування – відновлення прохідності судин. Як розповів завідуючий кардіореанімацією Роман МОРОЗ, якби пацієнта було доставлено до медзакладу на півгодини-годину пізніше, то прогнози були б дуже невтішні… Зараз, після малоінвазивного оперативного втручання, стан пацієнта стабільний, ведеться динамічне спостереження.
А вже пообіді, пані Тетяна – дружина врятоваго пацієнта, схвильвано та емоційно зателефонувала на “103” і дякувала за врятоване життя, за професіоналізм та людяність наших медиків.

ЗакарпатПост