Ужгород попрощався із загиблим Героєм Данилом Богуславським

Багато ужгородців – рідні, друзі, колеги, військові, знайомі – прийшли сьогодні віддати шану загиблому Герою Данилові Богуславському.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Із перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну Данило добровільно вступив до лав Збройних Сил, не шукаючи причин чи мотивів вчинити інакше – свідомо прийняв складне рішення, розуміючи всі можливі наслідки. Служив у 128-ій гірсько-штурмовій Закарпатській бригаді стрільцем-помічником гранатометника стрілецького взводу.

Данило Ярославович Богуславський народився 7 квітня 1990 року у Харкові. Коли йому був 1 рік, родина переїхала до Ужгорода. І з тих пір він більше ніколи надовго не покидав місто – за винятком навчання у Львові.

Був випускником ужгородської школи №3, закінчив два факультети Львівської комерційної академії – міжнародних економічних відносин та управління інноваційною діяльністю.

Із 2019 року і дотепер працював у міжнародній ІТ-компанії Just Answer, курував адміністративно-операційний напрям діяльності компанії у регіоні.

Був гравцем та функціонером ГО «Спортивний клуб «Лісоруби», брав активну участь у діяльності Федерації американського футболу Закарпатської області. Триразовий чемпіон України з американського футболу, кандидат у майстри спорту.

Паралельно із основним місцем роботи створив і керував СТО із промовистою назвою «САМЗЛАМАВ». Автомобілі та автоспорт завжди були його хобі і займали велику частину його вільного часу.

Загинув 16 жовтня біля Нової Кам’янки на Херсонщині на полі бою, вірний військовій присязі.

Данило Богуславський був безкомпромісним, ніколи не йшов на угоди зі своїм сумлінням. Він жив щасливим і робив щасливими тих, хто його оточував, він був світлою людиною і охоче ділився цим світлом з усіма – так на церемонії прощання сказав про Героя його брат Роман Богуславський, пише Ужгородська міська рада.

Україна втратила вірного захисника, Закарпаття й Ужгород – свідомого громадянина та великого патріота.

Честь, слава та вічна і світла пам’ять Герою!

ЗакарпатПост