Взяти в руки шаблю та одягти кольчугу: в Ужгородському замку облаштовують спеціальний шоу-рум

В Ужгородському замку обладнують приміщення, в якому відвідувачі можуть відчути себе героями Середньовіччя, взявши до рук шаблі, шоломи і навіть приміряти кольчугу тих часів, коли замок функціонував як діюча фортеця.

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

Про це розповіла виконувачка обов’язків директора Закарпатського обласного краєзнавчого музею ім. Т Легоцького Ольга Шумовська, повідомляє пресслужба Закарпатської обласної ради, пише управління туризму і курортів Закарпатської ОВА.

За словами Ольги Шумовської, у замку продовжується облаштування додаткових приміщень, які десятки років були закриті для відвідувачів.

Зокрема, на першому поверсі готується до відкриття експозиція, присвячена історії Невицького замку. Для цього тут уже встановлено відповідне обладнання та підготовлено експонати. А на третьому поверсі завершується облаштування великої виставкової зали, до якої за грантову кошти, які залучив музей, закуплено двоє нових дверей та встановлено потужний кондиціонер для підтримки відповідної температури аби не допустити псування експонатів.

Крім того — доповнено колекції окремих тематичних експозицій. Зокрема, на першому поверсі музею щоразу додаються експонати до експозиції, присвяченої Революції Гідності, АТО та російсько-українській війні.

ЗакарпатПост