Ужгородців просять долучатися до кампанії «Твоя кров може воювати. Стань донором»

Національну кампанію на підтримку донорства започаткувало Міністерство охорони здоров’я України, яке  закликає громадян здавати кров для військових та постраждалих цивільних.

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

В умовах воєнного стану потреба в донорах зросла – щодня потрібна кров для українських військових і для цивільних громадян, які страждають через обстріли росії. Запаси безпечної і якісної донорської крові допомагають не тільки рятувати життя наших захисників, а й проводити планові операції в тилу, приймати пологи, здійснювати трансплантації.

Наразі в базі «ДонорUA» зареєстровані 100 000 потенційних донорів, але згідно з рекомендаціями ВООЗ їх має бути втричі більше.

Як повідомляють у Закарпатській обласній станції переливання крові, зараз є потреба в крові всіх груп для хворих і поранених. Тут нагадують, що донором може бути кожен дієздатний українець віком від 18 років. Серед обов’язкових вимог: маса тіла не менше 50 кг і відсутність протипоказань до донорства (серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, злоякісні захворювання тощо).

Адреса станції переливання крові в Ужгороді: вулиця Льва Толстого, 15. До донорства запрошують усіх небайдужих у зручний час із 9:00 до 14:00, з понеділка до п’ятниці.

Закарпатпост