У Закарпатській обласній лікарні імені Андрія Новака провели унікальну операцію

У Закарпатській обласній клінічній лікарні імені Андрія Новака Закарпатської обласної ради за допомогою сучасного ангіографа виконано операцію з корекції тазового повнокрів’я.

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

«Операцію провели судинні хірурги – професор Андрій Никоненко та Мар’яна Борсенко. Такі операції раніше виконували лише у Києві, тепер вони доступні і в Ужгороді. Втручання не потребує наркозу, триває від 20 до 40 хвилин.

Операція абсолютно безболісна, час перебування у стаціонарі до 1 доби, тобто пацієнт вже ввечері може піти додому. Раніше такі операції ми робили хірургічно – виконували розріз під загальним наркозом і пацієнтові треба було перебувати до 5 днів у лікарні. Зараз, як ви бачите, це дуже швидко і головне для жінки – без розрізів, швів та рубців, тобто абсолютно косметично», – зазначає завідувач судинного відділення Закарпатської обласної клінічної лікарні імені А.Новака Юрій Левчак.

За словами судинного хірурга Андрія Никоненка, тазове повнокрів’я – це грізне захворювання у жінок будь-якого віку, пов’язане з постійним хронічним болем у животі або тазі, деколи з варикозним розширенням вен навіть в області паху під час вагітності.

«Причиною цього захворювання є варикозне розширення вен тазу, тому клініка захворювання має дуже потайливий характер. Проте діагностика досить проста – достатньо зробити УЗД вен тазу і відразу стане зрозуміло, що є причиною больового синдрому або гінекологічних розладів. Також одним з інформативних методів є комп’ютерна томографія. Операція, яку ми зробили сьогодні, це стандарт, який використовується у всьому світі для лікування варикозного розширення вен тазу – емболізація та склеротерапія за американською методикою», – розповів Андрій Никоненко.

Про це інформує Закарпатська обласна рада

ЗакарпатПост