В Ужгородську міську поліклініку закупили новий мамограф

Про це повідомляє Ужгородська міська рада.

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

Обстеження, що виявляє патологію молочної залози, зокрема й рак грудей навіть на початкових стадіях, зараз безкоштовно доступне для кожної мешканки Ужгорода та жінок-ВПО, які тут проживають.

Новий мамограф вартістю майже 8 млн грн, що закупили за кошти міського бюджету, вже працює в кабінеті мамографії в міській поліклініці. За електронним направленням лікаря УЗД молочних залоз та мамографія тут – безоплатні для пацієнток.

Відповідно до статистики, щороку в обласному центрі Закарпаття діагноз рак молочної залози встановлюють у 20-30 жінок. У 20% випадків це занедбані стадії, що не піддаються ефективному лікуванню. Медики наголошують: таких наслідків можна уникнути, якщо вчасно звернутися для обстеження, бо на ранніх стадіях діагностований рак грудей у здебільшого – виліковний.

Керівниця ужгородської міської поліклініки Мирослава Брецко додала, що перевагами нового устаткування, яким поповнили матеріально-технічне забезпечення медзакладу, є висока роздільна здатність, низьке ретнгенопроменеве навантаження, менший час експозиції і більший кут огляду, також апарат є цифровим, тож не потребує плівки, як аналогові. Таке устаткування не тільки значно спрощує доступ жінок до вчасного виявлення будь-яких патологій молочних залоз, є абсолютно безпечним, а й відповідає вимогам інклюзивності, бо перевірити стан здоров’я тут можуть навіть пацієнтки на інвалідному візку.

Начальник управління охорони здоров’я та цивільного захисту населення міськради Ярослав Глагола додав, що кожна жінка після 40 років раз на рік повинна пройти ультразвукове дослідження молочних залоз, а в разі виявлення чи підозри на патології варто пройти обстеження на мамографі, який більш чітко деталізує й діагностує цю патологію.

Щоб безкоштовно пройти обстеження на мамографі, потрібне направлення від сімейного лікаря або вузьких спеціалістів: онколога, мамолога, хірурга тощо.

ЗакарпатПост