Рятувала життя до останньої хвилини: безсмертний подвиг бойового медика Інни Дерусової

Майбутня Герой України народилася у місті Кривий Ріг. На війні від 2015 року. Разом із побратимами із 58 ОМБр ім. Івана Виговського Інна Дерусова воювала у зоні АТО – Золоте, Горіхове, Верхньоторецьк, Авдіївка, Кримське, Торецьк, Піски.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Солдати вважали її своїм Ангелом-Хранителем і називали мамою.

Старший бойовий медик — вона не лише сама боролася за життя поранених, а й передавала свої знання та безцінний досвід іншим лікарям. Сослуживці згадують, як Інна за два тижні могла перетворити цивільних медиків на справжніх бійців, готових до виконання найскладніших завдань на передовій.

Повномасштабна війна зазнала сержанта Дерусова в Охтирці Сумської області. Місто перетворилося на відмінне пекло: масовані удари, авіанальоти, загиблі та поранені. У цьому кошмарі, ризикуючи життям, мати Інна за два дні врятувала більше 10 воїнів.

26 лютого бойовий медик загинув від артилерійського обстрілу. В останні хвилини життя вона надавала допомогу пораненим бійцям ЗСУ.

Сержант Інна Дерусова стала першою жінкою, котра отримала звання Героя України посмертно.

Пам’ять про Ангела-Зберігача українських захисників безсмертна!

ЗакарпатПост