Ужгород приймає Всеукраїнський чемпіонат із повітряної гімнастики «Magic air championship»

Сьогодні в спорткомплексі «Юність» 135 учасників та учасниць із Львівської, Полтавської, Чернівецької, Івано-Франківської, Хмельницької, Тернопільської, Сумської, Харківської, Київської, Закарпатської областей та польського міста Гдиня демонструють свою майстерність.

У програмі – сольні та групові виступи на повітряних полотнах, повітряному кільці, гамаку та інших повітряних реквізитах. Також уміння спортсмени демонструють у категорії виступів «оригінальний жанр». Представляють на змаганнях як сольні номери, так і виступи двох дуетів. Вікова категорії учасників – від 3-х до 35-и років.

В офіційному відкритті змагань узяли участь Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, заступник міського голови Василь Гомонай, заступник голови Мукачівської райради Роман Тарабій, начальниця управління у справах культури, молоді та спорту Ужгородської міськради Алла Чернобук, керівник Академії спортивного виховання «Academy of Sport Education» Василь Кут.

Богдан Андріїв привітав спортсменів, тренерів, гостей турніру, відзначив, що дуже радий із того, що Ужгород вперше приймає чемпіонат із повітряної гімнастики і участь у ньому беруть спортсмени із багатьох регіонів, а також із Польщі – країни, яка дуже допомагає Україні із початку повномасштабної війни, підтримує у такий важкий час. Богдан Євстафійович побажав спортсменам вдалих змагань, нових висот і гарних результатів. Наголосив, що завдяки нашим Збройним Силам маємо можливість проводити ці змагання в Ужгороді і тому завдання всіх – підтримувати та допомагати нашим військовим. Подякував Василю Куту, який, крім викладацької роботи в УжНУ, активно підтримує розвиток спорту у місті, є, зокрема, ініціатором і нинішніх змагань, а також його команді.

Слова вдячності організаторам висловив і Василь Гомонай, спортсменам побажав успіхів, показати всі свої навички та вміння, а ще – хороших вражень від перебування в Ужгороді, де їх завжди будуть раді бачити знову.

Окрім конкурсної програми гімнасток і гімнастів, дійство доповнили вокальними виступами, родзинкою яких стала участь молодої співачки-блогерки з Івано-Франківська – Христонько. Виступили й мажоретки із Ужгородського інституту культури та мистецтв.

Оцінює майстерність гімнастів поважне журі. Головний суддя змагань – майстриня спорту з естетичної та художньої гімнастики, чемпіонка України та фіналістка чемпіонату світу з естетичної гімнастики Ангеліна Усманова.

Переможці отримають дипломи, медалі, кубки і подарунки від спонсорів.

ЗакарпатПост