Міжнародна благодійна організація купила для дітей-переселенців, які навчаються в Ужгороді музичні інструменти

10 музичних інструментів для дітей-переселенців, які відвідують школу мистецтв в Ужгороді, придбала міжнародна благодійна організація “СОС Дитячі Містечка” на Закарпатті.

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

Про це Суспільному розповіла менеджерка гуманітарної сфери міжнародної організації Наталія Криворучко. За її словами, дітям подарували гітари, бандуру, флейту та скрипку.

Восьмирічній Ксенії Лиходієвській подарували бандуру. Вона розповіла: “Коли торкаєшся струн, ніби як струмок біжить. Я навчилася грати на бандурі п’єси “Подоляночка”, “Собачий вальс”, “Весняночка для мами”. У нас конкурс був — ми грали, хто виграє — я зайняла перше місце”.

За словами мами Ксенії Яни Лиходієвської, вони приїхали з міста Білицьке Донецької області. Коли вони їхали на Закарпаття, то не мали змоги забрати інструмент дівчинки.

Чотирнадцятирічній Маргариті Лободі подарували флейту. Вона — вимушена переселенка з Харкова. “Моя історія почалася з дитячого садочку: у нас була нова музична працівниця, яка демонстрували дітям різні музичні інструменти. Коли вона показала флейту, я зрозуміла, що хочу на ній грати”.

Загалом в Ужгородській школі мистецтв зараз навчається 42 дітей-переселенців, — розповіла директорка закладу Наталія Громова. Вона розповіла: “В школу у перший клас поступили 12 дітей, а інші вже продовжують навчання. В найтяжчому стані такі дітки, які не мали можливості забрати свої музичні інструменти, привезти їх. Дуже важливо, для розвитку музикальних здібностей — заняття вдома. Музиканти без інструментів не можуть вдома займатися”.

ЗакарпатПост