Закарпатські школи переходять на електронні журнали

Освіта дійсно потребує осучаснення.

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

Ось що повідомив заступник голови Закарпатської ОВА Олександр Пацкан

Узяв участь у панельній дискусії щодо професійної самореалізації вчителя в умовах цифровізації в межах Всеукраїнського форуму «Якісна освіта – пріоритет педагогічної спільноти» в Ужгороді.

Під час виступу наголосив, що цифровізація освіти – один із ключових напрямків цифрової трансформації Закарпаття, адже діти мають здобувати базові цифрові навички ще в школі. Важливо, щоб вчителі були компетентними в цій сфері та могли допомогти учням.

Для цього створюємо відповідні умови з метою цифрової трансформації галузі. Так, заклади освіти області продовжують забезпечувати швидкісним інтернетом, а понад 550 з них мають «Wi-Fi в укриттях».

Також спільно з партнерами організовуємо курси для педагогів, зокрема й щодо кібербезпеки. У зв’язку з посиленням атак РФ на наше інформаційне середовище навички щодо протидії кіберзагрозам є базовими. Днями такий семінар пройшли методисти, надалі заходи проводитимуть і для вчителів.

Працюємо над переходом закладів загальної середньої освіти регіону на електронні журнали. Зараз до системи підключені вже близько 350 закарпатських шкіл. Це один із етапів впровадження режиму paperless, а також інструмент оптимізації роботи педагогів.

Використання цифрових технологій – це насамперед розширення можливостей для професійного розвитку самих освітян, а також складова забезпечення якісного навчального процесу за будь-яких умов.

ЗакарпатПост