Захищаючи Харківщину, загинув Герой Георгій Тарасенко

“Ворог обов’язково буде знищено”: доброволець Георгій Тарасенко загинув смертю хоробрих, захищаючи рідну Харківщину

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Георгій Тарасенко народився 6 грудня 1996 року у Харкові. З дитинства захоплювався плаванням та Street workout (Вуличний спорт), любив вивчати історію. Після школи вступив до Харківського національного аграрного університету імені В. Докучаєва. Завдяки військовій кафедрі отримав звання молодшого лейтенанта.

Георгій брав участь у подіях Революції Гідності у Харкові, а на фронт уперше потрапив у 2014 році, коли йому було 17 років, потай від батьків, здобувши перший бойовий досвід у Донецькій області.

У 2017 році Георгій Тарасенко створив та очолив Добровольчий підрозділ “Фрайкор” та однойменну громадську військово-патріотичну організацію. Її учасники організовували акції, спрямовані на розвиток українського Харкова, запобігали провокаціям «п’ятої колони», пропагували спорт та здоровий спосіб життя.

24 лютого 2022 року “Фрайкор” першим серед добровольчих підрозділів міста став на захист Харкова та пішов на допомогу ЗСУ – вони зупинили прорив російських військ до міста. Георгій очолював групу бійців, яка спільно з бійцями Нацгвардії, КОРД Нацполіції, ЗС України та територіальної оборони не допустила захоплення ворожими диверсантами приміщення школи №134 у Харкові. Спільно вони ліквідували колону окупантів, що проривалася в місто.

25-річний Георгій Тарасенко загинув 25 березня 2022 року в бою під час звільнення сіл Мала Рогань та Вольховка під Ізюмом. У нього залишилися батьки та наречена, з якою вони планували весілля…

17 квітня 2022 року Президент надав Герою орден “Золота Зірка” (посмертно). Георгій Тарасенко став першим добровольцем, удостоєним найвищого звання України з початку повномасштабного вторгнення.

Остання посада Георгія закінчувалася словами: “Ворог обов’язково буде знищений і вигнаний з української землі. Віримо в Українських Захисників!”

Слава та вічна пам’ять Герою!

ЗакарпатПост