Загиблий Герой із Закарпаття Роман Русник отримав звання Героя України

Відставити плакати! Так Герой України Роман Русник жартував із мамою

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Роман закінчив Мукачівський військовий ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою у 2015 році та Національну академію сухопутних військ імені гетьмана П. Сагайдачного у Львові у 2019. З того часу служив у 15-му окремому гірничо-штурмовому Севастопольському батальйоні, що базується в Ужгороді. Брав участь у бойових ротаціях під час операції Об’єднаних сил на Сході України.

“Це була дитина, на яку не було за що накричати, — каже мама офіцера, Марія Русник. — Добре навчався, допомагав, закінчив академію з відзнакою”.

Роман вступив до військового вишу якраз із початком війни. Коли рідні запитали: “А він тобі треба?”, уродженець невеликого села Луг на Закарпатті відповів: “Звичайно! Країну треба боронити! Війна…”

У свої 23 старший лейтенант Роман Русник справді справедливо вважався досвідченим та грамотним командиром. За плечима у нього було кілька ротацій у найгарячіші точки Донбасу.

9 березня 2022-го на Луганщині офіцер загинув у бою при обороні Кремінної. Сили були нерівні, українським воїнам довелося відступати. Щоб зберегти життя побратимів, Роман наказав товаришам іти, а сам залишився прикривати відступ.

Завдяки героїчному вчинку друзі залишилися живими, сам Роман врятуватися не зміг.

У липні Ромі виповнилося б 24 роки. За виявлену мужність він посмертно нагороджений орденом “Золота Зірка” та званням “Героя “України”.

Слава нашим Героям!

ЗакарпатПост