“Ми переможемо, тому що ми сильна нація”. Історія закарпатського прикордонника-аеророзвідника

Прикордонник-аеророзвідник з позивним “Алекс” брав участь у контрнаступі в Харківській області. Там він виконував бойові завдання щодо роботи з ворожими безпілотниками.

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

У 2014 році військовий також був у зоні АТО. Його історія — в матеріалі Суспільного.

Ракети, які летіли з Росії 24 лютого, бачив прикордонник з позивним “Алекс”. Тоді чоловік завершив дводенне навчання і збирався повертатися додому. Він розповів: “Я отримував нову кваліфікацію по протидії безпілотним авіаційним системам. 24 лютого ми мали від’їжджати звідти, але все переламав початок війни. Тому що якраз над нами пролетіли дві ракети: я вже тоді зрозумів, що щось почалося”.

28 лютого, за словами прикордонника, він поїхав у Харківську область. “Мене направили у прикордонну комендатуру швидкого реагування, де я виконував конкретно бойові завдання саме з протидії застосування безпілотників. Пробув я там сім місяців, виконував бойові завдання з оборони та захопленню саме окупованих населених пунктів РФ для деокупації”, — розповів прикордонник.

За його словами, звільнювати території Харківської області військовим допомагали місцеві жителі.

“Виконували ми завдання спільно з Нацгвардією, ДСНС, Збройними Силами України — усіма підрозділами, які там є, та Силами Спеціальних Операцій. Завдяки місцевому населенню тих самих територій, адже без них ми не змогли здобути цієї перемоги. Тому що вони теж допомагали розвідінформацією: вказували, де саме знаходяться командні пункти орків”, — розповів військовий.

Повернутися на Закарпаття “Алекс” зміг через 9 місяців. Надалі він планує їхати на схід країни, аби наблизити перемогу: “Ми переможемо, тому що ми дійсно сильна нація і ми можемо постояти за себе. Всупереч тому, що Росія дійсно дуже потужний ворог, але в нас сильний дух. Україна має бути єдина та ціла, без росіян”.

ЗакарпатПост