У Стрию відкрили вулицю командира “Карпатської Січі” Олега Куцина

У Стрию, що на Львівщині, 23 листопада відкрили вулицю імені командира “Карпатської Січі” Олега Куцина.

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

Про це повідомила Суспільному пресаташе ГФ “Стрийська сотня січові стрільці” Олена Бойків.

Вулицю відкрили о 12:00. Це нова вулиця у місті. Вона розташована на перехресті вулиць Марії Заньковецької та Панаса Мирного. На відкриття також приїхав син Олега Куцина.

У Стрию відкрили вулицю командира "Карпатської Січі" Олега Куцина

У Стрию відкрили вулицю командира “Карпатської Січі” Олега Куцина. Фото: Олени Бойків

“У “Карпатській Січі” служить багато стриян, в тому числі командир стрийської сотні Василь Старко. Він з 2014 року служив у “Карпатській Січі” і власне у свій час Олег Куцин його пораненого вивіз з-під обстрілів, врятувавши життя. Тож Василь Старко ініціював відкриття вулиці імені Олега Куцина”, — розповіла Олена Бойків.

У Стрию відкрили вулицю командира "Карпатської Січі" Олега Куцина

У Стрию відкрили вулицю командира “Карпатської Січі” Олега Куцина. Фото: Олени Бойків

Олег Куцин — український громадський, політичний та військовий діяч, керівник “Легіону Свободи”, член Політради Всеукраїнського об’єднання “Свобода”, голова Закарпатської обласної організації Всеукраїнського об’єднання “Свобода”, командир Окремої зведеної штурмової роти “Карпатська Січ” 93-ї механізованої бригади Збройних сил України.

Народився у місті Івано-Франківськ, жив та працював у Тячеві Закарпатської області, де у 2005-2006 роках на посаді першого заступника голови керував райдержадміністрацією. Почесний громадянин міста Тячів. Воював за Україну з 2014 року, коли з його ініціативи була створена добровольча штурмова рота “Карпатська Січ”.

Згодом підрозділ розширили до меж батальйону й перейменували на “Окрему добровольчу чоту “Карпатська Січ” (ОДЧ “Карпатська Січ”). Загинув у Вірнопіллі (Ізюмський напрямок) під час виконання бойового завдання. Йому було 56-років.

ЗакарпатПост