російські бюджетники за казенні гроші купують доступ на заборонені сайти

Попри бажання кремля, кастрований «від москви до самих околиць» російський інтернет живе і навіть процвітає на гроші державної скарбниці.

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

Заборони та блокування розкомнагляду для приватних користувачів та юридичних осіб виявилися «фількіною грамотою» – сервіси VPN дають доступ куди завгодно та скільки завгодно.

Заборонені кремлем соцмережі Facebook, Instagram, Twitter, Patreon і навіть Pornhub “для верхівок” та бізнесу не припиняли своєї роботи. Звичайні користувачі качають безкоштовні послуги VPN, а юридичні особи – купують послугу за рахунок бюджету.

Казенне установа “Центр державних закупівель сахалінської області” замовило собі за 12 млн руб. цілодобовий необмежений доступ до інформаційної мережі Інтернет.

У удмуртії за допомогою VPN для співробітників органів державної влади, місцевого самоврядування готові витратити 17,7 млн ​​руб.

Липецьк поскромничав – за послуги VPN витратив 7 млн ​​руб, а воронеж у VPN-доступі витратився лише на 1,6 млн руб.

пенза вирішила брати все оптом і одразу – за послуги з антиблокування мережі та вільний доступ чиновників до дуже потрібних у роботі сайтів, у т.ч. «Полуничний» 18 +, готова заплатити 35,4 млн руб.

Як бачимо, в росії для чиновників закон не писаний. Для екіпірування мобілізованих, реновації житла, на дороги, соціальних виплат у регіонах грошей немає, а на розблокування заборонених сайтів – є. Ось і виходить, що юридично там одна країна, але фактично – два способи життя.

ЗакарпатПост