Вільшанське водосховище знову потопає у смітті

Скільки б волонтери не прибирали, територію все одно засмічують!

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

Про це повідомляє голова Закарпатської ОВА Віктор Микита

Відвідав Вільшанське водосховище. Ніколи раніше не був у цьому місці. Краєвиди вражають, так само як і вражає рівень засмічення пластиком водойми та берегової лінії.

Проблема не нова. Рішення відоме всім: будівництво заводів з переробки та спалювання сміття, а також інтеграція системи сортування у громадах краю. Усе це після нашої перемоги.

☝🏻Щодо питання виділення земельної ділянки на території ДП «Хустське ЛДГ».

Коротко і за фактами:

28.06.2022 до ОВА надійшло звернення від ГО «Життя дерев» та ТОВ «Життя дерев» з проханням виділити земельні ділянки для розміщення сезонного табору для психологічного відновлення дітей із зони бойових дій. За розпорядженням голови ОВА земельні ділянки було передано в оренду без вилучення у власника в межах і у спосіб, визначених чинним законодавством.

08.11.2022 до ОВА надійшло звернення від громадянки Олени Жук, в якому зазначено, що ГО «Життя дерев» та ТОВ «Життя дерев» всупереч зобов’язанням, визначених договорами оренди, заподіюють шкоду лісовим ділянкам і навколишньому середовищу.

14.11.2022, реагуючи на повідомлення громадянки Олени Жук, ОВА звернулася до Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства з вимогою проведення невідкладної перевірки інформації щодо можливих порушень.

Водночас профільні департаменти обласної військової адміністрації отримали вказівку дослідити питання й надати пропозиції для подальшого прийняття рішення.

За результатами проведеної роботи ДП «Хустське ЛДГ» повідомило про порушення умов, визначених договором оренди.

25.11.2022 року ДП «Хустське ЛДГ» звернулося до суду з позовом про розірвання договору на право довгострокового тимчасового користування лісами ГО «Життя дерев».

Триває перевірка щодо дотримання вимог договору оренди ТОВ «Життя дерев».

Це факти. Усе інше – це суб’єктивні точки зору та маніпуляції. Прошу обидві сторони процесу утриматися від таких речей. Це шкодить репутації Закарпаття та створює штучні конфлікти, які в умовах воєнного стану лише сприяють ворогу у намірах розхитати суспільну ситуацію в мирному регіоні.

ЗакарпатПост