Був відважним та рішучим, зневажав страх: капітан Вадим Манько загинув, прикриваючи відхід товаришів

Військовослужбовець підрозділу Нацгвардії Вадим Манько із позивним «Омутом» зустрів повномасштабне вторгнення на рідній Харківщині.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Офіцер з роботи з особовим складом, референт-перекладач із навичками розвідника, гранатометника, навідника-оператора бронетехніки, оператора БПЛА вже вранці 24 лютого воював за Циркуни.

Про Героя розповідає телеграм-канал Правда Геращенко. Його колеги по службі характеризують Вадима як доброї та чуйної людини, яка завжди була готова прийти на виручку. Головною особливістю «Омута» була здатність зберігати самовладання та результативно працювати навіть у найважчі та найактивніші моменти бойових дій.

На полі бою у капітана розкрилися справжні лідерські якості – він не просто командував йти вперед, він завжди вступав у бій першим і кликав за собою.

13 серпня поблизу Соснівки, що на півночі Харківщини, російські окупанти здійснили дистанційний керований підрив української броньованої машини, яка їхала за нашими пораненими. На той момент там була група медичної евакуації. Глава групи — Вадим Манько — отримав численні поранення тулуба та ніг.

Він наказав пораненим побратимам евакуюватися, прикриваючи їхній відхід вогнем із кулемета на вежі бойової машини. Ворог розстріляв автомобіль із ручних гранатометів. Згодом побратими провели зачистку місця героїчної загибелі спецназівця та забрати його тіло, щоб мати можливість поховати та віддати йому військові почесті.

Через три дні після загибелі офіцера на сайті Президента України було опубліковано Указ № 582/2002, в якому серед десятків відзначених за ратну службу гвардійців було прізвище капітана Манько, нагородженого медаллю «Захиснику Вітчизни».

Вічна Слава та вічна Пам’ять мужнім Синам України!

ЗакарпатПост