“Футбол заради перемоги”: в Ужгороді відбувся благодійний матч на підтримку ЗСУ

6:6 — такий основний рахунок благодійного футбольного матчу на підтримку ЗСУ. Організували захід на стадіоні “Авангард” 27 листопада в Ужгороді. Дві команди грали й збирали гроші на потреби військових. Влаштувала футбольний матч громадська організація “Ліга Життя”.

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

Журналісти Суспільного також побували на матчі.

На поле стадіону вийшли гравці з дітьми-футболістами, серед них були діти військових, котрі загинули на фронті. Гравцями були спортсмени, співаки, блогери, гумористи, а також футболісти та представники влади. Учасників поділили на дві команди. Перша — мала назву “Збірна авто”, її гравці були в синьо-жовтій формі.

“Чим можемо, тим допомагаємо, а всі ті, хто лежить на дивані й каже, що світла нема, то треба щось зробити, аби світло було, щоб війна закінчилася. Ми робимо все заради перемоги, тому футбол заради перемоги”, — каже футболіст Владислав Ващук.

Актриса Ірина Нікітіна розповіла Суспільному: “Я завжди долучаюся до цієї справи, яка допомагає нашим Збройним Силам України, бо наша головна ціль — це зібрати гроші на потреби ЗСУ. Це моя третя гра на полі з хлопцями, вони дуже обережно, дуже лояльно ставляться до дівчат”.

Майстер спорту України, стронгмен Василь Вірастюк розповів: “Це незвично, для мене особисто — це важко, бо є певні фізичні питання, тому я на полі дуже обережно рухався, навіть більше ходив, ніж бігав, — лиш два рази пробігся, з цих двох разів зробив пас, після якого знесло ворота не нашої команди, це важливо”.

Гравці другої команди “Збірна дрон” мали жовто-синю форму. “Це все потрібно для наших військових, тому я із задоволенням то роблю. Якщо є можливість, то я завжди приїжджаю. Зараз краще, ніж літом, бо і погода комфортна, тому ніяких проблем. Я перший раз тут граю, раніше тут грали мої команди, а сьогодні я маю можливість грати”, — каже футболіст Мирон Маркевич.

Килиммен (Влад Курочка), діджей гурту “Kalush Orchestra” розповів: “Ми намагаємося максимально долучатися до всіх благодійних проєктів, які стосуються Збройних Сил, особливо, якщо це стосується дітей-переселенців. Ми є постійними учасниками “Амбасадора дитинства”. Просто треба максимально все робити, щоб наближати перемогу, а також в такий тяжкий час хоч якось підбадьорюватися і триматися в тонусі”.

Зі слів заступника голови Закарпатської ОВА Ігоря Шинкарюка, за їх запрошенням грали військовослужбовці ЗСУ Сил Спеціальних Операцій розвідувальних підрозділів, котрі сьогодні перебувають на ротації й вийшли на поле, щоб підтримати своїх побратимів.

Влаштували благодійний матч волонтери громадської організації “Ліга Життя”. Альона Антонова голова ГО “Ліга Життя” каже: “Ми вже другий раз проводимо матч у вашому місті. Як творчі й спортивні люди ми можемо робити те, що ми можемо робити. Якщо потрібно збирати голосом, то збираємо гроші голосом, якщо гумором — то збираємо гумором, якщо ногами бігати, то будемо бігати ногами й збирати, допомагати нашим військовим”.

Під час благодійного матчу, на території стадіону проводили і ярмарок. Там відвідувачі та учасники за добровільні внески могли спробувати куліш, глінтвейн, сири та вина тощо. Гроші, зароблені на ярмарку, також спрямують на потреби Збройних Сил України.

ЗакарпатПост