На Закарпатті побувала Президентка Угорщини Каталін Новак

Усі ми знаємо пані Президентку як людину та високопосадовицю, котра всебічно підтримує Україну й засуджує збройну агресію терористичного утворення рф щодо нашої країни.

Про це повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита

Каталін Новак прибула до України на запрошення Володимира Зеленського у межах установчого саміту нової гуманітарної ініціативи Grain From Ukraine.

Вчора в Берегові провели робочу зустріч з пані Президенткою. Обговорили гуманітарні проєкти, які разом реалізовуємо на Закарпатті, Київщині та інших регіонах України. Окремо йшлося про нові ініціативи, котрі, упевнений, будуть втілені в найближчому майбутньому.

До зустрічі долучилася голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, народна депутатка Юлія Гришина.

Поінформував Каталін Новак про безпекову ситуацію в регіоні, співпрацю з українськими угорцями та героїзм тих представників громади, які у складі ЗСУ захищають незалежність країни на фронті. Саме їхня відданість Україні нівелює будь-які спекуляції окремих суб’єктів по обидві сторони кордону щодо українських угорців на Закарпатті.

Розуміємо, наскільки непросто було приїхати, враховуючи обставини. Щиро подякував за цей візит. Сподіваємося на подальшу підтримку та ефективну співпрацю.

ЗакарпатПост