Олександр Корпан ціною свого життя врятував побратимів

Олександр Корпан ціною свого життя врятував побратимів та старокостянтинівців, відвівши підбитий літак від аеродрому та міста.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Сашко змалку любив літати. Виріс у військовій сім’ї – його батько 32 роки був борттехніком. Тому майбутній льотчик навчався у Військово-Морському ліцеї Севастополя, потім закінчив Харківський національний університет ЗСУ імені Івана Кожедуба. Олександр Корпан став льотчиком-штурмовиком, який добре управляє Су-25.

Офіцер служив у 299-й бригаді тактичної авіації, брав участь у АТО. За підсумками 2021 року він став найкращим льотчиком ударної авіації.

Дружина каже, що Сашко мав чудове почуття гумору, дуже любив жартувати. А мама згадує, як тато йому казав: “От, Сашко, виростеш, буде кому нам води подати. А він виносить склянку і каже “Пийте зараз”.

З першого дня вторгнення рашистів капітан Корпан виконував бойові завдання командування, точними ударами громив колони військ країни-агресора. 27-річний офіцер знищив понад сто одиниць ворожої бойової техніки.

2 березня 2022 року при поверненні з чергового бойового вильоту літак Олександра був уражений ворожим вогнем і спалахнув. Капітан здійснив справжній подвиг, відвівши охоплений полум’ям літак від аеродрому та міста Старокостянтинів, над яким летів.

За виявлену мужність у березні цього року офіцеру присвоєно звання Герой України.

Вічна Пам’ять та вічна Слава Герою, Захиснику неба!

📷 Аrmyinform

ЗакарпатПост