Site icon zakarpatpost.net

Закарпаття лідирує за кількістю успішних тестувань на Цифрограмі


Національний тест на цифрову грамотність склали вже понад 79,4 тис. закарпатців. Заступник голови ОВА Олександр Пацкан повідомив, що протягом жовтня-листопада тестування пройшла рекордна кількість людей.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

«За останні два місяці свій рівень цифрової грамотності за допомогою Цифрограму визначили ще майже 49 тисяч краян, – прокоментував заступник очільника області. – Учасники тестування отримали електронні сертифікати й дізналися, які компетентності їм варто підвищити та як і де це зробити».

Як зауважив Олександр Пацкан, за кількістю успішних тестувань сьогодні наш регіон серед лідерів в Україні. Цифрограм уже пройшла більшість закарпатських держслужбовців, освітян, медиків та студентів, проте безоплатно і менш ніж за годину це може зробити кожен за активним посиланням.

Крім цього, на порталі «Дія. Цифрова освіта» доступні понад 90 серіалів для саморозвитку й підвищення комп’ютерної, інформаційної та медіаграмотності тощо. Особливу увагу в умовах війни варто приділити власній кібергігієні та безпеці в інтернеті, наголосив заступник голови Закарпатської ОВА.

ЗакарпатПост

Exit mobile version