На Закарпатті затримали чоловіка з собакою із Запоріжжя, який хотів перетнути кордон через річку Тису

На Закарпатті прикордонники затримали мешканця Запоріжжя, який хотів потрапити закордон через річку Тису.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Про це повідомляє Західне регіональне управління держприкордонслужби. Сталось це другого грудня.

✅Мешканця Запоріжжя зупинили учора неподалік від кордону прикордонники відділу «Ділове» Мукачівського загону.

🏃‍♂️42-річний чоловік прибув на Закарпаття з метою незаконного перетину кордону. Окрім особистих речей та коштів у різних валютах, чоловік ніс свого домашнього улюбленця – йоркширського тер’єра на ім’я Тимофій.

👨‍👩‍👧Прикордонникам чоловік пояснив, що його сім’я виїхала до Бельгії і він хотів незаконно перетнути кордон з Румунією щоб у подальшому потрапити до своїх рідних. У який саме спосіб мав перетинати кордон, правопорушник не знав. Повідомив, що дружина через соціальні мережі знайшла ділків, які пообіцяли переправити його до сусідньої країни. Для цього наказали їхати у селище Солотвино, вздовж якого уся ділянка українсько-румунського кордону проходить річкою Тиса.

🏊‍♀️Про те, що чоловіку прийдеться перетинати кордон глибокою та холодною річкою, у якій він міг втопитися разом зі своєю собакою, йому «традиційно» не повідомили.

🕵️‍♀️Наразі оперативники встановлюють коло осіб, можливо причетних до організації незаконної подорожі чоловіка.

✍️На самого правопорушника складено протокол про вчинення ним адмінправопорушення передбаченого ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

👩‍⚖️Справу скеровано до суду.

🆘Нагадаємо, що від початку повномасштабного російського вторгнення, у водах прикордонної Тиси загинуло вже більше 10 осіб. Двох чоловіків, які нещодавно ледь не потонули, врятували прикордонники.

ЗакарпатПост