Чи будуть на Закарпатті справедливо відключати світло?

Голова Закарпатської ОВА Віктор Микита провів нараду в Закарпаттяобленерго.

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

Ось що він розповів.

Щойно завершив нараду з представниками ⚡️ПрАТ «Закарпаттяобленерго».

До наради долучилися голови РВА, територіальних громад, представники Нацполу, Служби безпеки та інші.

☝🏻Є питання щодо роботи обленерго: незрозумілі графіки вимкнень, відсутність роботи з відключення абонентів у ручному режимі, через що одних людей вимикають системно, а інших взагалі не вимикають, немає ініціативи та реальних пропозицій щодо виходу з кризових ситуацій тощо.

З графіком, який сформувало ПрАТ «Закарпаттяобленерго», на сайті компанії надзвичайно складно розібратися навіть досвідченому користувачеві інтернетом. Що вже казати про людей, які не мають смартфона чи комп’ютера. Не зрозуміло, для кого і для чого це робиться. Цю роботу треба оперативно оптимізувати.

Разом з головами ТГ вирішили організувати взаємодію шляхом чіткої фіксації погодинного відключення самими громадами і повідомлення про перевищення часу обмежень, встановлених графіком. Очільники РВА будуть контролювати цей процес і надаватимуть аналітику на регіональний рівень.

Усі люди готові до відключень, економії тощо. Але кожен має право знати, коли буде включення, щоб розпланувати своє життя та життя своєї родини.

Щодо бізнесу – усім потрібно оперативно закупити генератори. Всі повинні бути в рівних умовах і готуватися до важких часів. Палива в області буде достатньо. Це питання на контролі.

Стосовно святкової ілюмінації – всі громади підтримали заборону і самостійно обмежують її використання.

Голови ТГ висловили позицію, що потрібно активізувати роботу з пошуку інвесторів для створення станцій генерації альтернативних джерел енергії. Зараз це єдиний ефективний шлях забезпечити громади електрикою попри ракетні атаки росії.

Відсьогодні роботу ПрАТ «Закарпаттяобленерго» починаємо координувати у посиленому режимі та допомагати колегам ефективніше виконувати свої обов’язки.

Потрібно трохи часу, щоб врегулювати всі питання, тому прошу краян з розумінням поставитися до цього.

Не забуваємо, що це росія винна у тому, що немає світла, а не українські енергетичні компанії. І соціальна напруга та внутрішня дестабілізація в країні, спричинена енергетичною кризою, – це сценарій саме росії, на який вона розраховує.

Будьмо розумні та прагматичні. Не дамо шансів ворогу!

Відео можна подивитися у нашому телеграм-каналі.

https://t.me/zakarpatpost/9057

ЗакарпатПост