На Закарпатті засудили двох чоловіків за крадіжки автомобілів

За доводами прокурора Ужгородської окружної прокуратури мешканець Хустщини отримав вирок – 5 років позбавлення волі із конфіскацією майна за незаконне заволодіння транспортним засобом (ч. 2 ст. 289 КК України).

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Обвинувачений тривалий час намагався уникнути відповідальності, перебував у розшуку, переховуючись від правоохоронців. Однак у судовому засіданні прокурор таки довів, що закарпатець восени 2015 року у складі групи зловмисників незаконно заволодів фургоном «Renault Trafic» в Ужгороді. Його спільник вже відбув строк ув’язнення за вказаний злочин. Сам чоловік наразі під вартою за обвинуваченням у скоєнні умисного вбивства.

За публічного обвинувачення Рахівського відділу Тячівської окружної прокуратури інший закарпатець – мешканець смт. Великий Бичків – днями також був засуджений за скоєння аналогічного злочину (ч. 2 ст. 289 КК України).

Встановлено, що в липні цього року чоловік проник до господарського приміщення у населеному пункті, де проживав, та викрав звідти мотоцикл. Згодом транспортний засіб правоохоронці відшукали на подвір’ї будинку обвинуваченого. Варто зазначити, що нове правопорушення чоловік вчинив у період іспитового терміну, який відбував за крадіжку майна. Наразі суд призначив йому остаточне покарання у виді 5 років 1 місяця позбавлення волі.

Вступ обох вироків у законну силу очікується.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

ЗакарпатПост