Site icon zakarpatpost.net

На Закарпатті засудили двох чоловіків за крадіжки автомобілів

За доводами прокурора Ужгородської окружної прокуратури мешканець Хустщини отримав вирок – 5 років позбавлення волі із конфіскацією майна за незаконне заволодіння транспортним засобом (ч. 2 ст. 289 КК України).

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Обвинувачений тривалий час намагався уникнути відповідальності, перебував у розшуку, переховуючись від правоохоронців. Однак у судовому засіданні прокурор таки довів, що закарпатець восени 2015 року у складі групи зловмисників незаконно заволодів фургоном «Renault Trafic» в Ужгороді. Його спільник вже відбув строк ув’язнення за вказаний злочин. Сам чоловік наразі під вартою за обвинуваченням у скоєнні умисного вбивства.

За публічного обвинувачення Рахівського відділу Тячівської окружної прокуратури інший закарпатець – мешканець смт. Великий Бичків – днями також був засуджений за скоєння аналогічного злочину (ч. 2 ст. 289 КК України).

Встановлено, що в липні цього року чоловік проник до господарського приміщення у населеному пункті, де проживав, та викрав звідти мотоцикл. Згодом транспортний засіб правоохоронці відшукали на подвір’ї будинку обвинуваченого. Варто зазначити, що нове правопорушення чоловік вчинив у період іспитового терміну, який відбував за крадіжку майна. Наразі суд призначив йому остаточне покарання у виді 5 років 1 місяця позбавлення волі.

Вступ обох вироків у законну силу очікується.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

ЗакарпатПост

Exit mobile version