Живим не здамся: пілот з «Привидів Києва» направив палаючий винищувач у колону окупантів

Андрій Люташин любив авіацію з дитинства. Його батько теж був льотчиком і все дитинство майбутній Герой провів на полігонах серед авіаційної техніки.

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

Мама Андрія теж працювала у штабі. Він закінчив Чернігівське військове училище, потім служив в Умані. Якоїсь миті вирішив попрощатися зі службою, повернутися в громадянське життя. Вийшов на пенсію, влаштувався працювати. Але 2014-го зрозумів, що потрібний. Льотчик поновився на службі. Офіцер з першого дня широкомасштабної війни брав участь у бойових діях. Саме цих льотчиків за численні успішні повітряні бої та збиті ворожі літаки назвали «Примарою Києва». «Хлопці, житимемо!» — побратими розповіли, що саме з такими словами майор Люташин направив винищувач на колону окупантів, що рухалася на столицю. Молодший син Артем знає, що батька поховали, але, мабуть, не до кінця все розуміє. А старший, Максиме, посивів у свої двадцять», — кажуть батьки Героя.

Востаннє батьки спілкувалися з Андрієм 7 березня, а 8 березня пілот героїчно загинув.

У квітні начальнику служби повітряно-вогневої та тактичної підготовки бригади тактичної авіації Андрію Люташину було присвоєно звання Героя України, посмертно.

ЗакрпатПост