Ужгород на першому місці у чоловічій Вищій лізі з баскетболу

Однією з сенсацій старту сезону у чоловічій Вищій лізі став Ужгород, який з шістьма перемогами в шести матчах разом з Рівне-ОШВСМ ділить першу сходинку в групі 2 турнірної таблиці.

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

Головний тренер Ужгорода Олександр Зубковський прокоментував прес-службі ФБУ складнощі комплектації команди влітку, вдалий старт, а також розповів про амбіції команди, пише ukrbasket.net

– Ваш регіон знаходиться далеко від бойових дій. Чи допомогло це і взагалі наскільки важко було комплектувати команду?

В минулому сезоні у нас була молода команда переважно з місцевих гравців і ми дуже сподівались на цей сезон, адже в минулому році було дуже добре видно їх ріст. Хоча у нас було не так багато перемог, але ми всі ігри зіграли рівно, боролись зі всіма суперниками.

Але з початком повномасштабної війни більшість цих хлопців поїхали закордон. Їм було до 18 років, тому вони виїхали – хто на навчання, хто знайшов собі команди в Угорщині, Польщі, Чехії. Тому вийшло так, що влітку нам довелось будувати команду фактично з нуля. Залишились деякі уже можна сказати ветерани команди, додались молоді гравці. І вийшла непогана команда.

Ми все ще в пошуку як фінансових можливостей для команди, так і в пошуку в плані комплектації. Бачимо, що у нас є проблемна позиція першого номера і ми шукаємо гравця на це місце.

– Позаду шість ігор чемпіонату. Як оцінити цей відрізок для своєї команди?

– Дуже позитивно, враховуючи те, що почали ми сезон дещо різко, фактично без тренувань – команда тільки зібралась перед першим туром. Зрозуміло, що і всі наші суперники в схожих умовах: переносяться чи відміняються тренування через відсутність світла. В цьому плані важко. Тому старт без поразок – це позитивно.

Ми отримали розуміння гри команди, налагоджується “хімія”. Також видно недоліки, над якими ми зараз працюємо. Будемо старатись і далі грати вдало.

– Відчувається підтримка місцевої влади?

– Підтримка є. Завдяки керівництву університету ми отримали зал, де зуміли прийняти три бабли в Ужгороді. Нам пішли назустріч в питанні відключення електроенергії, не відключаючи світло під час проведення баблів. Також нас підтримує Управління молоді та спорту Закарпаття і місцева влада Ужгорода в плані фінансів, як збірну області.

– Які у вас амбіції на цей сезон?

Коли ми вирішили заявитись на сезон, ми хотіли в першу чергу зберегти баскетбол в регіоні, щоб все це жило, щоб попри війну баскетбол не зупинявся, щоб люди мали змогу дивитись ігри. А зараз після шести перемог хочеться вийти в наступне коло, а далі будемо бачити.

Ми звичайно хочемо виступити як найкраще. Розуміємо, що те, що у нас 6 перемог в 6 іграх – це ще ні про що не говорить. Нам є над чим працювати – 100%, багато є чого покращувати. Задоволений, що з недостатньою підготовкою, яка у нас була, ми так вдало стартували і десь через ігри, маючи і результат, ми надолужуємо те, що недоотримуємо в тренувальному процесі.

Наступний тур буде показовим – ми будемо грати з Самбором та Рівне. Нам буде важко, це точно.

– Які очікування від наступного туру?

– Я розумію, що в нас в групі Рівне – однозначний фаворит, одна з найсильніших у всьому чемпіонаті. Самбір теж думаю, що в підсумку буде боротись за призові місця чемпіонату, тому нам однозначно буде важко. Та й Львів попри невдалий старт – непогана молода команда. Але ми однозначно будемо намагатись дати їм всім бій, а там як вийде.

Наступні матчі Ужгород проведе у баблі у Львові, де з 23 по 25 грудня зіграє проти Самбора, Рівне-ОШВСМ та Львівської Політехніки.

ЗакарпатПост