В Ужгороді пів міста світиться цілодобово, як казино в Баден-Баден, а інша половина повинна купувати генератори

Депутати Ужгородської міської ради звернулися до НКРЕКП, Держенергонагляду та «Укренерго» з проханням створити комісію щодо справедливого розподілу електрики серед містян.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Звернення депутата Ужгородської міської ради Віталія Смірнова до НКРЕКП,  «Укренерго», Міністерства енергетики, ПрАТ «Закарпаттяобленерго» щодо несправедливого розподілу потужностей електроенергії в Ужгороді населенню підтримали напередодні на сесії міської ради.

Як відзначив депутат, склалася така ситуація, що у багатьох ужгородців, будинки яких живляться від ліній електропередач, де підключені й об’єкти критичної інфраструктури, світло є цілодобово, а в багатьох світла немає протягом 6, 12, 16 годин на добу, що є неправильним, зважаючи на те, що надворі зима.

Ужгород, як відомо, багато років не має централізованого опалення, тому вкрай важлива наявність електроенергії, щоб могли працювати  газові котли.

Зазначали також, що з таким підходом ПрАТ «Закарпаттяобленерго» важко працювати і бізнесу – а це надходження до бюджету міста, робочі місця і відповідно добробут багатьох ужгородських родин. Не можуть нормально працювати міські комунальні підприємства, такі як «Ужгородський муніципальний транспорт» та КШЕП. Така ситуація може призвести до соціально-економічної кризи на місцевому рівні.

Відповідно до рішення, яке підтримали у сесійній залі, «Укренерго» просять створити комісію щодо діяльності ПрАТ «Закарпаттяобленерго».

ЗакарпатПост