На Закарпатті є 42 ДБСТ, 52 прийомні сім’ї та 2 прийомні сім’ї з Донеччини й Луганщини

Закарпатська область прихистила дітей-сиріт та дитячі будинки сімейного типу з інших регіонів України. Про їхні актуальні потреби й обмін досвідом у вихованні прийомних дітей йшлося на щорічному засіданні круглого столу «Кожній дитині – родину!».

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

Петро Добромільський – заступник голови Закарпатської ОДА зауважив, що війна стала для всіх великим викликом. Особливо гостро це відчувають діти-сироти та діти без батьківського піклування, тож турбота про них – у пріоритеті для керівництва області й держави.

«Цього року нам вдалося влаштувати у сім’ї 25 дітей. Дякую кожному, хто робить добру справу, дбаючи про малечу, яка потребує родинного тепла і батьківської любові», – зазначив заступник голови ОВА.

Про особливості функціонування дитячих будинків сімейного типу та прийомні сім’ї в області в сучасних реаліях розповіла начальниця Служба у справах дітей Закарпатської ОДА Світлана Якімеліна:

«Сьогодні в регіоні функціонують 42 ДБСТ та 52 прийомні сім’ї, зокрема 2 прийомні сім’ї перемістилися з Донеччини й Луганщини. Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну до нашої області переїхали та зараз проживають ще 9 дитячих будинків сімейного типу та 15 прийомних сімей з різних областей. Опікуємося і їхніми потребами, допомагаємо якнайшвидше адаптуватися до нових умов».

Також у 2022 році в області створили 3 дитячі будинки сімейного типу – 2 в Ужгородському та 1 в Тячівському районах і одну прийомну сім’ю. За словами Світлани Якімеліної, родина відіграє важливу роль у становленні особистості дитини, впливає на формування її психічного, фізичного, інтелектуального та емоційного розвитку.

У межах засідання круглого столу за участю батьків-вихователів, прийомних батьків і начальників служб у справах дітей РВА та міських виконкомів також відзначили сім’ї та дитячі будинки, які цього року святкують 15-ту та 10-ту річницю з дня створення, і передали їхнім вихованцям солодкі новорічні подарунки, повідомляє Закарпатська ОВА

ЗакарпатПост