“Тур” і “Людожер”: білорус із двома позивними був надзвичайно сильний, бинтував товаришів і загинув, рятуючи побратимів

Олексій Скобля захищав Україну з 2015 року. Він приїхав до Києва з одним рюкзаком, спочатку як доброволець приєднався до тактичної групи білорусів, яка входила до Добровольчого українського корпусу. Потім легалізувався до ЗСУ, 2016 року служив у штурмовій роті.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Під час служби воїн отримав свій перший позивний – “Тур”. За словами побратимів, він був дуже міцний і ніколи не потребував порятунку. А дехто навіть називав його “броньований білорус”, пише телеграм-канал правда Геращенко

Пізніше Олексій змінив позивний на “Людожер”. Його друзі кажуть, що Скобля був великим і з нього жартували, що він може з’їсти якогось невеликого солдата. З легкої руки одного з офіцерів Олексій так і залишився “Людоїдом”.

Воїн із перших днів участі у війні рятував товаришів, надаючи медичну допомогу. Постійно “мотав” хлопців, пройшов курси парамедицини та отримав хорошу підготовку. “Людожер” успішно виконав чимало складних завдань, завжди був прикладом для інших.

Олексій Скоблі мав море планів на майбутнє. Він отримав українське громадянство та одружився. Планував їхати вчитися до Штатів, досягти успіхів у службі та стати батьком.

Він не дожив до дня народження. 14 березня білорусу Олексію Скобле виповнилося б 32 роки. Але напередодні під селом Мощун Київської області група спецназівців потрапила до засідки. Білорус отримав складне поранення до стегнової артерії, але заборонив себе евакуювати, наказавши побратимам відступати.

Він загинув зі зброєю в руках, завдяки ньому вся група українських спецназівців успішно врятувалася.

За мужність та героїзм Олексій Скобля удостоєний звання Герой України посмертно.

ЗакарпатПост