Закарпатським ведмедикам передали гуманітарну допомогу

У рамках поглибленої співпраці між Союзом охорони природи Німеччини (NABU, Nabu international) відбулася чергова зустріч директора Національного природного парку «Синевир» Миколи Дербака з співробітниками Інституту еколого-релігійних студій Олександром Бокотеєм (керівник) та Михайлом Біланичом (експерт). Під час візиту, робоча група зустрілася із керівництвом та начальниками профільних відділів установи, де обговорили основні питання щодо подальшої співпраці та вирішення наболілих питань в окремих напрямах природоохоронної діяльності парку.

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

Насамперед йшлося про розвиток та стратегію запланованих заходів діяльності парку на наступний рік, а саме – створення та облаштування рекреаційних зон відпочинку на території ПЗФ, про можливості вдосконалення інформаційної складової біля водно-болотного угіддя «Глуханя» та проблеми збереження верхового болота «Замшатка», про виділення коштів на завершення робіт візит-центру на території РЦБВ та забезпечення необхідним обладнанням спеціалізованого приміщення для проведення обстежень та лікування хворих тварин, про можливості встановлення веб-камери на території притулку клишоногих з метою спостерігати за ними в он-лайн та ін.

Команда ІЕРС разом з директором парку відвідала еколого-освітній захід з школярами Синевирського ОЗЗСО І-ІІІ ступенів, який проходив у зеленому класі, що розташований на території центру. Під час заняття діткам вручено екоосвітні матеріали та призи, а також зроблено на пам’ять спільне фото.

Тут же для Реабілітаційного центру бурих ведмедів, Олександром Бокотиєм передано ветлікарю ведмежого притулку Михайлу Маслею благодійну допомогу – медичне обладнання та медикаменти, які придбано іноземними партнерами ZOO BERLIN та TIERPARK BERLIN.

Назавершення обговорили важливі питання щодо подальшої співпраці між ІЕРС та нацпарком задля спільного майбутнього внеску в розвиток природоохоронної установи. Директор парку висловив щиру подяку в адрес європейських партнерів за надану допомогу, за плідну співпрацю та небайдужість до світу природи Карпатського краю.

Робочий візит до волонтерського центру та нацпарку проведено у рамках проєкту «Церкви, релігійні та громадські організації для екоосвіти національних меншин», що реалізується Міжрелігійним та громадянським природоохоронним форумом Східної Європи (IRCEF) (керівник Александр Бокотей) у співпраці зі Союзом охорони природи Німеччини (NABU Bundesverband , NABU International) за підтримки Міністерства іноземних справ Німеччини (Federal Foreign Office #AA_Kultur) координатори проєкту @Ivan Tymofeiev (NABU), Nataliya Kulya (IRCEF), повідомляє НПП “Синевир”.

ЗакарпатПост