Храм Преображення Господнього в Ужгороді перший серед греко-католицьких парафій святкує Різдво Христове 25 грудня

Вчора і сьогодні у Храмі на Цегольні пройшли святкові Різдв’яні богослужіння.

замовляй рекламу на сайті ЗакарпатПост пиши: zakarpatpost@gmail.com

Свято-Преображенська греко-католицька парафія Ужгорода 11 грудня провела загальні збори для обговорення питання переходу на Григоріанський календар.

Був написаний лист-прохання з підписами вірян до апостольського адміністратора Мукачівської греко-католицької єпархії владики Ніла.
За словами отця Василя Бушка, прохання громади до владики Ніла було аргументовано бажанням відзначати всі свята за астрономічним Григоріанським календарем, спільно зі Святим Престолом та Вселенською Католицькою Церквою, починаючи з Навечір’я Різдва Христового, 24 грудня 2022 року.
Владика Ніл благословив прохання та надав дозвіл Свято-Преображенській парафії про перехід на Григоріанський календар.

«Наша парафія, вперше святкуватиме Різдво Христове 25 грудня за Григоріанський календарем, це очікуваний момент для нас, бо тепер ми зможемо святкувати Різдво Христове не тільки з усім світом, а також і з нашим рідними, які сьогодні повертаються із країн Європи, де працюючи забезпечують свої родини тут, в Україні. Тепер вся родина може спільно зібратися на Святій вечері, а потім разом прийти до храму, подякувати Божому Немовляті за дар життя та помолитися за наших воїнів, які бережуть сьогодні нашу Україну. Тому прошу Вас не знехтувати цією нагодою і долучитися до всіх Різдвяних відправ, бо зміна календаря, ще нічого не значить, якщо Господь не народиться у Твоєму серці», – написав отець Василь Бушко.

Мукачівська греко-католицька єпархія — окрема церковно-адміністративна одиниця візантійського обряду, яка підпорядковується напряму Святому Престолу. Має окремішній статус від Української Греко-Католицької Церкви.

УГКЦ в Україні відзначатиме Різдво 7 січня.

Закарпатпост