25 грудня католики, протестанти та частина православних відзначають Різдво Христове

Вже сьомий рік поспіль Україна офіційно відзначає Різдво двічі. Частина релігійних общин святкує його 25 грудня, а частина – 7 січня.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

25 грудня є не тільки римо-католицьким святом, цього дня Різдво Христове відзначають православні деяких патріархатів, частина греко-католиків, баптисти, п’ятидесятники, лютерани, пресвітеріани, реформатські церкви, низка інших протестантських конфесій, приблизно 30% всіх релігійних общин України.

 Серед православних 25 грудня Різдво святкують: Константинопольська, Олександрійська, Антіохійська, Румунська, Болгарська, Елладська, Албанська, Кіпрська, Чеських земель і Словацька Православні церкви.

Разом із тим Російська, Українська, Грузинська, Ієрусалимська, Польська, Сербська Православні церкви – 7 січня.

Сьогодні, 25 грудня в саму урочистість Різдва Христового Папа звернеться опівдні з центральної лоджії Ватиканської базиліки до Риму і світу з різдвяним посланням та уділить традиційне урочисте благословення.

Напередодні Папа Римський Франциск закликав до “скромного” Різдва, а не витрачені на подарунки гроші він запропонував пожертвувати на допомогу “стражденному народу України”.

Закарпатпост